Bezienswaardigheden Sittard-Geleen

Sittard 

Sittard is een prachtige stad om te bezoeken. De eerste bewoners gaan zelfs terug tot de periode 500-700. Men vermoedt dat de stadsmuren, die u nog gedeeltelijk terugvindt, dateren van 1300. voor meer info over de geschiedenis zie:
 Geschiedenis van Sittard - Wikipedia  

Grevenbicht

In Grevenbicht bevindt zich een oude watermolen uit ca. 1600.  Momenteel is in de molen een klein oorlogsmuseum ingericht. Bezichtigen is op afspraak.
De molen ligt vlak bij de Grensmaas, waar fietsers en wandelaars met een veerpont de Belgische oever kunnen bereiken. voor meer info zie:
Grevenbichtermolen te Grevenbicht | De Hollandsche Molen (molens.nl)

Glanerbrook

Sportcentrum Glanerbrook ligt in hartje Geleen. Hier kunt u oa zwemmen, schaatsen en wielrennen. Verder zijn er met regelmaat ijshockeywedstrijden van de VJB Smoke Eaters. Zie ook:
 Laco Geleen - Sportief genieten bij jou in de buurt! 

Kasteel Limbricht

Op ongeveer 10 minuten rijden ligt dit prachtige kasteel waar je als toerist voor verschillende activiteiten terecht kunt. Tevens kunt u er ook uitstekend lunchen en/of dineren. Zie de website voor informatie

Museum 

Het nieuwe Domein

Het Nieuwe Domein doorkruist hedendaagse kunst en erfgoed op radicale wijze. Het museum biedt een frisse blik, waarin geschiedenis en toekomst naast elkaar zichtbaar worden. Geworteld in de regio, prikkelend met universele thema‚Äôs raakt Het Nieuwe Domein haar bezoekers door het bieden van een nieuw perspectief. 

Wijngaard Fort Sanderbout

Wijngaard Fort Sanderbout ligt op een unieke plek. De wortels van de druivenranken halen hun voeding uit de eeuwenoude schootsvelden aan de voet van Fort Sanderbout, een voormalig bastion in de vestingwerken van Sittard. 

Kasteel Obbicht

Kasteel Obbicht staat op de plaats van een middeleeuwse burcht, die in het begin van de 80-jarige oorlog door de Spaanse bezetters werd verwoest. Het kasteel werd hersteld, maar ging in het begin van de 18e eeuw weer verloren door oorlogsgeweld. De restanten werden in 1780 vervangen door het huidige kasteel.